Huidige dirigent

Roelof van Kooi, dirigent vanaf april 2010

Roelof heeft meer dan 40 jaar speelervaring in orkestverband. Hij heeft alle partijen gespeeld, echter geen slagwerk. Naast orkestverband speelt Roelof ook in een Kwintet,met dit ensemble wordt het zwaardere werk voor accordeon aangepakt.

Roelof heeft diverse Play-inns en workshops bijgewoond. Volgde een arrangeercursus in Hilversum en Arnhem, alsmede een workshop accordeonbouw.

Zijn primaire directie-opleiding alsmede zijn landelijke accordeon directie-vervolgopleiding volgde hij in Alkmaar – Artiance. De volgende studie-elementen kwamen hierbij aan bod: verdieping muzikale vaardigheden dirigeren, slagtechniek, harmonieleer, repetietechniek, muziektheorie, muziekgeschiedenis, repertoire en componistenkennis.

In zijn studieperiode dirigeerde hij o.a. de volgende orkesten: RAC Bennekom, VitaNova Alkmaar. Bij Animato in Soest is Roelof vaste invaller.

Bij zijn komst bij APOLLO stond direct (oktober 2010) een optreden op het accordeonfestival te Beerze (Belgie) op het programma. Dit was waarlijk een mooie uitdaging om zich hierop te oriënteren en met APOLLO een mooi concert te brengen.

Boekingen

Wilt u Apollo eens boeken voor een fantastische muziekavond? Dat kan!

Steun onze vereniging en doe een donatie!