Huidige dirigent

Roelof van Kooi, dirigent vanaf april 2010

Roelof heeft meer dan 50 jaar speelervaring in orkestverband. Hij heeft alle partijen gespeeld, echter geen slagwerk. Daarnaast speelt hij momenteel ook nog in het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest. Het NSAO voert bijzondere muziek uit voor accordeonorkest  op hoog niveau. Het repertoire bestaat onder andere uit nieuwe composities voor accordeonorkest, arrangementen van klassieke werken en hedendaagse muziek. Daarmee strijden zij op wereldniveau in Innsbruck.

Roelof heeft diverse Play-ins en workshops bijgewoond, geleid en ook georganiseerd. Volgde een arrangeercursus in Hilversum en Arnhem, alsmede workshops accordeonbouw en reparatie.

Zijn primaire directie-opleiding alsmede zijn landelijke accordeon directie-vervolgopleiding deed hij in Alkmaar – Artiance bij Jac. Willems en bij Tim Fletcher. De volgende studie-elementen kwamen hierbij aan bod: verdieping muzikale vaardigheden dirigeren, slagtechniek, harmonieleer, repetitietechniek, muziektheorie, muziekgeschiedenis, repertoire en componistenkennis.

In zijn studie-periode dirigeerde hij o.a. de volgende orkesten: RAC Bennekom, VitaNova Alkmaar, LAE Leeuwarden, Musica Amsterdam, Klavierschippers IJmuiden, Aurora  Laren, alsmede enkele projectorkesten.

 “Je bent nooit uitgeleerd ,“ zegt Roelof, dus nog steeds volgt hij cursussen en workshops om bij te blijven en de voortschrijdende inzichten onder de knie te krijgen. Hij vindt het een uitdaging om de spelers op een hoger niveau te krijgen.

Roelof is de vaste dirigent van de Soester Accordeon Vereniging Animato en arrangeert indien nodig ook muziekstukken voor zowel APOLLO als Animato. Daarnaast  zet hij voor de diverse leden de bladmuziek over op Klavarskribo notatie.

Bij zijn komst bij APOLLO stond direct (oktober 2010) een optreden op het accordeonfestival te Beerze (Belgie) op het programma. Dit was waarlijk een bijzondere uitdaging om zich hierop te oriënteren en met APOLLO verder mooie concerten te brengen.

Boekingen

Wilt u Apollo eens boeken voor een fantastische muziekavond? Dat kan!

Steun onze vereniging en doe een donatie!